Afterbeat Club Afterbeat Club Afterbeat club

De Band

SKA: Deze feestelijke muziekstijl is ontstaan op het zonnige Jamaica, waar relaxte reggae-muzikanten soms te veel rumbonen aten en dan niet meer te houden waren. In de 80-er jaren is SKA populair gemaakt door bands als Madness, The Specials, The Beat en Bad Manners. Allemaal met gitaarspel op de zogenaamde “afterbeat”, wat een uiterst aanstekelijk en dansbaar muziekritme geeft. Vandaar ook onze bandnaam “Afterbeat Club”.

Woetstok 2023 - madness-full res-20230624-012m
Joost Witte
drums/zang

Maakte zijn kleuterjuf al horendol met zijn getrommel en koopt zijn drumstokken per gros. Was de slagvaste drummer van Toontje Lager en Captain Gumbo en speelde ook in ik weet ik niet hoeveel bandjes op ik weet niet hoeveel podia. Zelfs in het concertgebouw!

ABC Woetstok 2023 bas+gitaar 3
Martin Ruiter
basgitaar/zang

Schrikt ook niet meer van een groot publiek na talloze optredens met bands zoals De Drie Tieten, The Fake brothers en Ziek, Zwak en Misselijk en allerlei sessiewerk. Met zijn sonore basloopjes zijn hij en Joost de betrouwbare basis voor de Afterbeatclub, de Nederlandse “Sly and Robbie” zogezegd!

ABC Woetstok 2023 Joep closeup
Joep van der Meer
gitaar/zang

Wie staat al tijden op het podium met new-wave, theater en nederpop (Oud Zeer, Vrienden van Straks)? Joep! Slagvast maar ook mooie en duivelse gitaarsolo’s? Joep! Wie staat zingend onder de douche? …juist ja! Aan muzikale ervaring en enthousiasme geen gebrek

theo2
Theo Cornelissen
toetsen/zang

Hij ademt muziek in en uit, samen met wat andere rookpluimen. Speelt Rock & Roll, Mozart, Tsjaikowski, K-pop maar ook SKA, zonodig achterstevoren en met zijn ogen dicht.

ABC Woetstok 2023 sax
Hanneke Kolkman
Saxofoon
Sessiemuzikante bij uitstek. Ruilde haar speentje direct in voor een saxofoon. Van overdonderende misthoorn tot romantische bzzz bzzz en van vingervlugge pop- en blues-licks tot accurate SKA solo’s: No Problemo!  
ABC Woetstok 2023 Her+Fats+Hanneke
Herman Schoenmakers
gitaar/zang

Beetje dik maar dan verschuift de gitaar ook niet! Na een mislukte carrière als boomchirurg leek de gitaar hem wel wat. Speelde zijn vingertjes blauw in allerlei bandjes zoals De Drie Tieten en Vier op een Rij.

Hoe krijg ik deze lui te pakken?

Neem contact op voor meer informatie of boekingen via:

volg onze avonturen

Wie heeft die mooie kiekjes gemaakt?
Fotografen/filmers Woetstok 2023: Robert Stienstra Photography, Cees Beumer en De Mobiele Filmcrew.

Website: Teddy Schoenmakers

 

copyright 2023 Afterbeat club